UITETEN

______

Geen zin om te koken? Wij hebben alvast, in willekeurige volgorde, een selectie van restaurants in de buurt voor je gemaakt, variërend van simpel tot chique, en van 5 minuten verderop tot maximaal 20 minuten rijden.

Stijlvol ingericht restaurant met glazen hanglampen, houten tafels, blauwe stoelen en kunstwerken aan de muur. Planten voegen een frisse uitstraling toe.
Gourmet gerecht met dungesneden rundvlees, groene asperges, een groene sorbetbol, groenten, en saus op een zwart bord.

BARABAS

Een pareltje van een vondst door één van onze gasten: restaurant Barabas. Wie Barabas in Poppel een bezoekje brengt, komt meteen terecht in een liefdevolle omgeving waar gastvrijheid en gezelligheid centraal staan. Gastvrouw Barbara, chef Marcel en dochter Julia delen een duidelijke visie: verrassende gerechten serveren voor een eerlijke prijs. Zeker de moeite waard!

Stijlvol ingericht restaurantinterieur met houten tafels, beige stoelen en industriële verlichting.
Close-up van een elegant gerecht met zalmtartaar, avocado, radijs, dille en zeewier, opgediend in een witte schaal met sojasaus.

Op de grens van Nederland en België in Baarle-Nassau zit Spoorhuis Baarle. Deze voormalige douaneloods aan het “Bels Lijntje” is omgetoverd tot een sfeervol restaurant waar je heerlijk kunt eten. Buiten, op het perron, hebben ze een terras met uitzicht op de bossen, gezellige priklichtjes en een klein speeltuintje. Je kunt er van donderdag t/m zondag terecht voor zowel lunch als diner.

SPOORHUIS

Een houten plank met drie verschillende belegde broodjes, een kom soep, en een glas bier op een tafel.

Dit restaurant zit eigenlijk altijd voor dus zorg dat je op tijd reserveert. Bij ’t Goei Gevoel terecht voor heerlijke verse koffie, kraakverse broodjes, een gezonde salade of een verfrissend streekbiertje. Voor kinderen is er een klein speelhoekje ingericht. Behalve op maandag kan je er terecht voor een heerlijke brunch.

‘T GOEI GEVOEL

Elegant ingericht restaurant met houten tafels en turquoise stoelen, bloemen op tafel, een plank met decoratieve vazen en flessen wijn aan de muur, en een plant op de voorgrond.
Man houdt twee borden vast met culinair opgemaakte gerechten. De borden bevatten kleine kunstzinnig versierde hapjes in geel en bruin, mogelijk met fruit en toppings.

Geen gewone gerechten van onze kaart; de chef heeft speciaal voor jou een unieke selectie samengesteld. Vanaf het eerste hapje tot de laatste verrassende smaakcombinatie, elke gang is een ontdekkingsreis.

EETERIJ LAMBIK

Tuin met bloemen en een bakstenen huis in de avondzon.
Close-up van een hand die een bord met een hamburger vasthoudt, versierd met sla en gesmolten kaas, buiten bij zonsondergang.

BIJ ONS BOERDERIJTERRAS

In de afgelopen jaren zijn oude varkenstallen hier omgebouwd tot een hele gezellig zorgboerderij met restaurant en camping. Terwijl de kinderen rondrennen, met dieren spelen of kabouters zoeken in de belevingstuin, zit je zelf de hele dag in het zonnetje op het terras rondom het restaurant voor ontbijt, lunch, high tea, borrel en diner. En als je er dan toch bent, breng ook een bezoekje aan het boerderijwinkeltje. Super kindvriendelijk!

Buitenaanzicht van een gebouw met rode bakstenen en grote ramen. Boven de ingang bevindt zich een fel rood verlicht bord met de tekst 'Wok Wonderland'. Langs de kant van de straat staat een lantaarnpaal met bloembakken.
Sushischotel met verschillende soorten sushirollen, inclusief zalm en avocadovulling, gegarneerd met sauzen en wasabi op een plate.

Moch je zin hebben in Chinees of Japans, dan kun je terecht bij Wok Wonderland. Mocht de sfeer van het restaurant zelf niet helemaal voor jou zijn, dan kun je er gelukkig ook gewoon afhalen. De sushi is overigens verassend goed!

WOK WONDERLAND

Een bord met gegrilde kip, frietjes en salade, een glas bier en een klein schaaltje saus op een houten tafel.

Nog een restaurant waar we eigenlijk beste vaak afhalen, alleen al omdat ze al om 20:00 sluiten. Maar een verse halve gegrilde kip met friet en fris slaatje voor iets meer dan een tientje ziet iedereen toch wel zitten?

LE COQ

Close-up van sushirol met zalm, rijst en tempura garnalen, gegarneerd met viseitjes en bieslook op een zwarte achtergrond.

Dit sushi restaurant is onderdeel van een franchise. Hoewel dat niet perse altijd een goed teken is, lijdt de kwaliteit er in dit geval absoluut niet onder! De sushi is er heerlijk en vers gemaakt met de hand. Ze zitten in het centrum van Baarle en je kunt er afhalen of laten bezorgen.

SUSHI EIGHT

Buitenrestaurant met terras, verlicht met sfeerverlichting en lantaarns, tafels en stoelen in de avond.
Broodje met rundvlees, rucola, rode ui, zongedroogde tomaten en saus op een bord.

GASTERIJ DE GRENSHOEVE

Gasterij de Grenshoeve op vakantiepark de Heimolen is er voor jong en oud. Je kunt heerlijk op het terras zitten onder het genot van een hapje en drankje terwijl je uitkijkt over de vernieuwde speeltuin waar de kinderen zich vermaken. De Gasterij is onlangs vernieuwd en hier kun je genieten van de venieuwde niet al te ingewikkelde kaart.

Wit gebouw met brasserie en terras met mensen, omgeven door bomen onder blauwe lucht.
Gebakken visfilets op een bord met citroenpartjes, groene garnering en een kom met romige saus. Naast het bord ligt bestek. Er is ook een salade in een schaal.

BRASSERIE DEN ENGEL

Al meer dan 100 jaar zit deze brasserie in het centrum van het centrum van Baarle. Geniet op hun zonnige terras van een heerlijke lunch of diner en dompel jezelf onder in ouderwetse Brabantse gastvrijheid.

Een dessert met kleurrijke bloemblaadjes en kruiden op een wit bord.

RESTO 136

Wil je je culinair iets meer laten uitdagen en vind het niet erg 20 minuten te moeten rijden? Bezoek dan deze parel uit de Michelin gids. Hun gezellige resto is contemporain in hart en ziel, al hebben ze ook oog voor de traditie. Zo houdt de chef wel van Aziatische pit en mediterrane zwierigheid om het bord tot leven te brengen, maar verleidt hij evengoed uw smaakpapillen met een intense beurre blanc en smeuïge puree bij kabeljauw.

Een bord met artistiek gepresenteerd gerecht, bestaande uit ingelegde rode uien, groene bollen, en stukjes vis, gegarneerd met eetbare bladeren.
Modern restaurant met houten interieur en hoge stoelen aan een ronde bar. Glazen hangen boven de bar en er zijn tafeldecoraties met bloemen.

AMU

Eveneens een hoger niveau, namelijk bekroond met een Bib Gourmand. Amu bevindt zich in Turhout, op nog geen 20 minuten rijden. De chef creëert spannende gerechten met enkele ingrediënten, niet te ingewikkeld en o zo doeltreffend. Mediterrane invloeden, specerijen en fermentatie geven haar keuken karakter. De bijpassende (wereld)wijnen amuseren evenzeer.

Gerecht met vis, groente en saus in een kom.
Interieur van een modern restaurant met houten tafels en stoelen, grote ramen met uitzicht op de stad, en een minimalistische decoratie in zwart-wit.

HERT

Haal jij je neus op voor minder dan een ster? Dan biedt restaurant Hert gelukkig uitkomst, tevens in maar ook met uitzicht over Turnhout . Ze behandelen luxeproducten met klassiek respect en vuren ze aan met originele ingevingen. Slim bedacht, fijn en rijk. Neem nu feilloos gebakken kalfszwezeriken, mooi gekorst en sappig, die worden gecombineerd met een brunoise van boleten, een crème van boleten en truffel, een fijne pommade van knolselder en intens aromatische truffel. Heerlijk! 

Interieur van een gezellig café met houten tafels en stoelen, flessen op planken, vintage biervlaggen en sfeerverlichting.

EETCAFÉ DE LANTAERN

De Lantaern is een gemoedelijk eetcafé in het Belgische gedeelte van Baarle. Gezellige genieten van een paar biertjes die perfect combineren met het eetcafé menu. Open voor zowel lunch als diner.